alove-logo
0
0 Kč
  • Domů
  • Pomůžeme vám vybrat zásnubní prsten snů!

Pomůžeme vám vybrat zásnubní prsten snů!

05. 06. 2023

Chystáte se vyslovit tu nejromantičtější větu a svou milovanou požádat o ruku? Stojíte před rozhodnutím, jaký prsten pořídit a tápete? Dali jsme pro vás dohromady obecného rádce, na co se při výběru zaměřit a podle čeho vybírat. Pravdou ale zůstává, že svou partnerku znáte nejlépe vy. Podle stylu oblékání, make-upu i vlasům můžete jednoduše poznat, jestli jít cestou klasiky nebo hledat extravagantnější kousek.

Pomůžeme vám vybrat zásnubní prsten snů!

První krok: Barva zlata

 

Pro případ, že si nevíte rady a potřebujete poradit se základními principy výběru prstenu, připravili jsme pro vás základní pravidla, podle čeho volit barvu zlata, barvu kamene, tvar nebo velikost. Začněte u barvy zlata, vybírat můžete z bílého, žlutého a růžového. Nejpopulárnější je u zásnubních prstenů bílé zlato, které je neutrální, a především s čirými diamanty působí čistě a elegantně. Bílé zlato lichotí ženám se studeným tónem pleti, blondýnkám s modrýma očima. Žluté zlato je naopak vhodné pro snědé typy a ty, kdo ctí tradici. Od pradávna bylo žluté zlato bráno jako možnost číslo jedna, protože působí draze, je nezaměnitelné a výrazné. Růžové zlato je stále zatím raritou, která je vhodná pro nekonvenční ženy, které se rády odlišují.

 

 

Druhý krok: Druh kamene

Barvu zlata jste vybral a přichází otázka kamene? Nejprve se zamyslete, jestli hledáte spíše prsten s centrálním kamenem nebo settingem více. Tradičně se u zásnubních prstenů spíše pořizují prsteny s centrálním diamantem, případně centrálním drahokamem a až u snubních prstenů se volí varianta settingu. 

 

 

Pokud hledáte jemný prsten, který bude působit romanticky, vyberte spíše světlý kámen. Doporučujeme nejtradičnější čirý diamant nebo světlé drahokamy jako jsou akvamarín, růženín, ametyst a topaz. Pro extravagantnější prsteny je pak možnost inspirovat se její oblíbenou barvou, stávající šperkovnicí nebo například prstenem její maminky či babičky. Populární v tomto případě bývají prsteny s vzácnými safíry, rubíny a smaragdy. V tomto případě obecně platí, že teplé tóny drahokamů nejlépe ladí s růžovým zlatem, se žlutým zlatem vynikají smaragdy a k bílému zlatu se hodí barva jakákoliv.

 

 

 

Třetí krok: Velikost a tvar kamene

 

V poslední řadě přichází k řešení velikost a tvar kamene. Nejběžnější jsou kulaté tvary, s kterými nikdy nešlápnete vedle. Pokud chcete dát najevo, že jste si s výběrem prstenu dal extra záležet nebo pokud sháníte opravdu extravagantní kousek, sáhněte po čtvercovém brusu. V potaz přichází také kombinace centrálního kamene se settingem diamantů, případně vynechání centrálního kamene a sázka na jemný setting. Možností je sice nespočet, nenechte se ale rozhodit a dejte na svůj instinkt. U zásnub je přeci ve hře mnohem víc než jen nový prsten.

 

Marketing